اخباری از كنسرت های پایتخت؛ صحنه موسیقی میزبان عاشقانه های دور و میترا

اخباری از كنسرت های پایتخت؛ صحنه موسیقی میزبان عاشقانه های دور و میترا

پیلانو: کنسرتهای ارکستر «میترا» به رهبری محمدرضا صفوی، «تریومون» میلاد درخشانی و «عاشقانه های دور» با آهنگسازی و خوانندگی حسین محمدی برگزار می گردند و «نغمه های ناگهان» با اجرای مشترک حسین علیشاپور و مازیار شاهی به روی صحنه رفت.
به گزارش پیلانو به نقل از خبرگزاری ایرنا، کنسرت کلاسیک ارکستر «میترا» به رهبری محمدرضا صفوی جمعه- ۲۱ دی ماه- ساعت ۲۱: ۳۰ در تالار وحدت برگزار می گردد.
ارکستر «میترا» از سال ۱۴۰۲ اجراهای صحنه ای خودرا شروع کرده و تا حالا اجراهای مختلفی را بصورت ماهانه در تالارهای رودکی و وحدت برگزار کرده است.
این ارکستر در کنسرت پیش رو، آثاری از شوستاکوویچ، کورساکف، گریک، سن سان و راخمانینف را به روی صحنه خواهد برد.
در این کنسرت علی ضرابی به عنوان سولیست ترومپت، شکیبا خسروی کنسرت مایسر و

کاوه کشکولی مدیر اجرائی حضور خواهند داشت.

«تریومون» در تالار رودکی

نسرت میلاد درخشانی نوازنده تار با عنوان «تریومون» روزهای دوشنبه و سه شنبه- ۱۷ و ۱۸ دی ماه- ساعت ۲۰ در تالار رودکی به روی صحنه می رود.
در این کنسرت بهار فلسفی نوازنده ویولن و ویولا و دارا دارایی نوازنده باس، درخشانی را همراهی می کنند. کنسرت «تریومون» به تهیه کنندگی رضا کریمی تبار برگزار می گردد.
در این کنسرت سه نوازی، قطعاتی بی کلام در سبک موسیقی تلفیقی اجرا می شود.

«عاشقانه های دور» در خانه هنرمندان ایران
کنسرت «عاشقانه های دور» با آهنگسازی و خوانندگی حسین محمدی پنجشنبه- ۱۳ دی ماه- ساعت ۱۸ در سالن استاد شهناز خانه هنرمندان ایران برگزار می گردد.
همایون آرام فر (پیانو)، محمدرضا سیدی (گیتار)، محمدصادق فرزانه (گیتار بیس)، سهراب رمضان زاده (درامز)، دریا قاسمی (کمانچه)، امین عطایی، نگار فرجی، مهدی منادی و مسعود فیروزی نژاد (کوارتت زهی) نوازندگان کنسرت «عاشقانه های دور» هستند.

«نغمه های ناگهان» و ادامه «طرز تازه»
کنسرت «نغمه های ناگهان» با اجرای مشترک گروه حسین علیشاپور و مازیار شاهی در قالب موسیقی دستگاهی ایرانی در چهارمین تجربه از «طرزِ تازه» یازدهم دی ماه در تالار وحدت برگزار شد.
در این کنسرت قطعاتی از ساخته های مازیار شاهی بر اشعاری از مولانا، شهریار، هوشنگ ابتهاج، علیرضا گلبانگ و سروده هایی از خود او و حسین علیشاپور در آواز ابوعطا و دشتی اجرا شد.
بخش نخست با سه تارنوازی مازیار شاهی در دستگاه شور شروع شد و در این بخش «آهِ مجنون»، «کوگِ تاراز»، «رقص مجنون» و دو قطعه بداهه برای مخاطبان اجرا شد.
بخش دوم کنسرت با همنوازی سازهای موسیقی ایرانی شامل اجرای قطعات «اگر گل را خبر بودی»، «همنوازی تار و تمبک»، «رحیل»، «آواز با همراهی تار و کمانچه»، «شبِ عاشقی»، «رِنگ»، «تکنوازی نی»، «سر پروازم نیست»، «چهارمضراب شوق»، «آواز با همراهی کمانچه»، «ببارد خزانم»، «تکنوازی بربت» و «هوای روی تو دارم» بود؛ در این بخش علیشاپور بر روی اشعاری از نصرت رحمانی آوازخوانی کرد.

گوهرناز مسائلی (تنبک)، علی رضا دریایی (کمانچه)، محمد یوسفی (نی)، فرزاد محمدنژاد (عود)، محمدمهدی کریمی (دف) و محسن فروغی (مراژ) نوازندگان کنسرت بودند.
هنرمندانی همچون مرتضی اعیان، هادی فیض آبادی، علی قمصری، فرزانه کابلی، هادی مرزبان، پوریا اخواص، مجتبی عسگری، امیر اثنی عشری و رضا موسوی زاده به تماشای این کنسرت نشستند.
در حاشیه این اجرا فرزانه کابلی بازیگر و کارگردان پیشکسوت تئاتر ضمن اشاره به هماهنگی بالای نوازندگان و استقبال مخاطبان از این اجرا اظهارداشت: خوشحالم که موسیقی سنتی علاقه مندان خودرا دارد و این امر نشانه پیشرفت این موسیقی در کشور ماست.
مجتبی عسگری خواننده موسیقی سنتی نیز ضمن اشاره به کیفیت بالای اجرا و هماهنگی نوازنده ها اظهار داشت: برایم خیلی خوشحال کننده بود که هنوز کسانی هستند که به این موسیقی علاقه مند هستند و این بیان کننده آنست که اگر ما امکان بیشتری در اختیار هنرمندان موسیقی سنتی قرار دهیم، جوانان آشنایی بهتری با این سبک پیدا می کنند و گوش شنیداری مردم اساسا با آن آشتی می کند.
عسگری اضافه کرد: احساس رضایت در بین تماشاگران مشتاق این کنسرت که به تالار آمده بودند دیده می شد، امیدوار هستم که این برنامه ها ادامه دار باشد.

پوریا اخواص دیگر خواننده موسیقی سنتی ضمن ابراز خرسندی از اجرای این رویداد هنری بیان نمود: برگزاری این سلسله برنامه ها بوسیله مجموعه ای مانند بنیاد رودکی که دغدغه فرهنگ و هنر را دارد اتفاق بسیار خجسته ای است و مسیر را برای هنرمندان موسیقی که بصورت مستقل فعالیت می نمایند هموار می کند تا بتوانند از این طریق آثار خودرا به منصه ظهور برسانند.
رضا موسوی زاده نوازنده تار نیز سطح کنسرت «نغمه های ناگهان» را خوب دانست و اضافه کرد: این که گروههای موسیقی سنتی در این سطح فعالیت می نمایند خیلی خوب و امیدوارکننده است. به نظر من تعداد این برنامه ها باید بیشتر شود تا گروههای هنری در یک رقابت هنری خوب قرار بگیرند و سطح کیفی اجرای آثار نیز بهتر از قبل شود.
موسوی زاده اظهارداشت: از اجرا لذت بردم و امیدوار هستم روزی برسد تا همه گروه ها با حمایت مجموعه هایی مثل بنیاد رودکی بتوانند در چنین سالن هایی روی صحنه بروند. کنسرت «نغمه های ناگهان» مرا امیدوار کرد تا موسیقی سنتی بالاتر از قبل شنیده شود. برای حفظ اصالت موسیقی باید گروههای موسیقی سنتی را حمایت کرد تا فضای فعالیت بیشتری برای آنها فراهم گردد.
«طرزِ تازه» عنوان طرحی است که در آن بنیاد فرهنگی هنری رودکی از ایده های گروههای موسیقی در سبک های مختلف همچون ردیف دستگاهی، موسیقی نواحی و کلاسیک غربی حمایت های ویژه ای می کند.
پیش از این نیز در هفته های گذشته کنسرت «تریو + یک» در تالار وحدت، کنسرت «ننشیند خموش» با اجرای گروه «همنوازان وداد» در تالار رودکی و نیز کنسرت «چهارگان» در تالار رودکی برگزار شده و مورد استقبال مخاطبان قرار گرفته است.

منبع: