زمان مراسم خاکسپاری فریدون شهبازیان

زمان مراسم خاکسپاری فریدون شهبازیان

به گزارش پیلانو، مراسم خاکسپاری پیکر زنده یاد فریدون شهبازیان آهنگساز و رهبر ارکستر دوشنبه (۲۴ دی ماه) برگزار می گردد.
به گزارش پیلانو به نقل از خبرگزاری ایرنا از خانه موسیقی ایران، مراسم خاکسپاری پیکر زنده یاد فریدون شهبازیان موسیقیدان، آهنگساز و رهبر ارکستر، دوشنبه (۲۴ دی ماه) ساعت ۹: ۳۰ از مقابل تالار وحدت بسمت قطعه هنرمندان بهشت زهرا(س) برگزار می گردد.
این هنرمند امروز-شنبه-۲۲ دی ماه- به علت مشکلات حاد تنفسی درگذشت.
شهبازیان از ۹ دیماه به مدت ۹ روز به دلیل مشکلات حاد تنفسی و ریوی و افت شدید اکسیژن خون در بیمارستان بستری و ۱۷ دیماه از بیمارستان مرخص شده بود اما ۱۹ دیماه به علت افت شدید میزان اکسیژن خون بار دیگر به بیمارستان منتقل شد و تحت مراقبت ویژه قرار داشت.
این آهنگساز ۲۱ خرداد ۱۳۲۱ در تهران متولد شد. با تشویق و راهنمایی پدرش حسین شهبازیان، به موسیقی گرایش پیدا کرد و در هنرستان عالی موسیقی به تحصیل موسیقی و فراگیری ساز ویلن پرداخت. اولین معلم ویلن او عطاالله خادم میثاق بود که بعد از چندی او را به معلم روسی خود سرژ خوتسیف معرفی نمود.
وی تا انتهای دوره ابتدایی نزد خوتسیف آموزش دید. بعد از آن فراگیری ویولن را تا دریافت دیپلم نوازندگی این ساز، در کلاس های شبانه لوئیجی پاساناری که در آن زمان کنسرت مایستر ارکستر سمفونیک تهران بود ادامه داد. شهبازیان در ۱۷ سالگی به عضویت ارکستر سمفونیک تهران به رهبری حشمت سنجری درآمد بعد از آن همکاری خویش را با ارکستر گل های رادیو شروع کرد. در آن هنگام ارکستر گل ها به رهبری روح الله خالقی و بعد از او جواد معروفی فعالیت می کرد. در سال ۱۳۴۵رهبر گروه کر و ارکستر سمفونیک رادیو شد.
شهبازیان فارغ التحصیل دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران است. شهبازیان در دهه ۶۰ آهنگسازی برای فیلم را هم آغاز نمود. وی به همراه علی معلم دامغانی شورای موسیقی را در صدا وسیما تشکیل دادند که وظیفه نظارت و پشتیبانی از موسیقی پاپ را به عهده داشت.
شهبازیان از مهر ماه ۱۳۹۵ تا فروردین ماه ۱۳۹۸ چوب رهبری ارکستر ملی ایران را در دست داشت. وی بعد از استعفا از مدیریت هنری و رهبری دائم ارکستر ملی ایران، بعنوان مشاور موسیقی بنیاد رودکی انتخاب شد که در ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ از این سمت هم کناره گیری کرد.
این آهنگساز از اواسط دهه ۵۰ ساخت موسیقی فیلم را هم آغار کرد. بعد از انقلاب اسلامی و در دهه ۶۰ هم شهبازیان بیشتر تمرکز خویش را بر ساخت موسیقی متن فیلمها و سریال های تلویزیونی معطوف کرد؛ او برای خیلی از فیلمهای سینمایی ماندگار و موفق موسیقی ساخت که بعضی از این آثار موسیقایی جوایز بسیاری را در جشنواره های داخلی و خارجی برایش به همراه داشت. همچون آثار موسیقی فیلم که برخی به شکل آلبوم های مستقل موسیقی هم انتشار یافته اند باید موسیقی متن فیلمهای «آوار» به کارگردانی سیروس الوند، «شیر سنگی» به کارگردانی مسعود جعفری جوزانی، «پائیزان» به کارگردانی رسول صدرعاملی، سریال «باغ گیلاس» به کارگردانی مجید بهشتی و فیلمهای سینمایی «هیوا» به کارگردانی رسول ملاقلی پور، «اخراجی ها» به کارگردانی مسعود ده نمکی و «خاموشی دریا» به کارگردانی وحید موسائیان اشاره نمود.

منبع:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.