گالری هایی كه پایان هفته میزبان هنردوستان شدند؛ رو به زندگی جنگ شروعی از یک پایان

گالری هایی كه پایان هفته میزبان هنردوستان شدند؛ رو به زندگی جنگ شروعی از یک پایان

به گزارش پیلانو، «رو به زندگی»، «جنگ شروعی از یک پایان»، «ابعاد آزادی بر بستر تاریخ»، «کفترباز»، « سرگرمی در ملاعام»، «بُهت، دوباره»، «خانه»، «کیهان»، «هست، نیست»، «ستیز با نابودی»، «گوهر شب افروز» و «باد نشی» عناوین بعضی از نمایشگاه های هنرهای تجسمی هستند که اینروزها در پایتخت میزبان هنردوستان هستند.
به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، گالری گردان پایتخت بنا به سنت هفتگی در انتها هفته برای تماشای آثار هنری راهی گالری ها، نگارخانه ها و فرهنگسراها می شوند، در این گزارش منتخبی از نمایشگاه هایی که در پایتخت برپا هستند معرفی می شود.

باد نشی در گالری ده ونک

نمایشگاه انفرادی مقداد لرپور جمعه ۲۳ آذر تا جمعه ۲۱ دی در گالری ده ونک به نشانی ونک، خیابان سئول، پلاک ۴۰ برگزار می گردد.

شماتیک در گالری والی

نمایشگاه انفرادی مهسا رجبی جمعه ۷ دی تا سه شنبه ۱۸ دی در گالری والی به نشانی میدان ونک، خیابان شهید خدامی، پلاک ۷۲ برگزار می گردد.

هست، نیست در پروژه های ۰۰۹۸۲۱

نمایشگاه انفرادی آیدا بالانچی جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ تا سه شنبه ۱۸ دی پروژه های ۰۰۹۸۲۱ در خیابان کریمخان زند، خیابان خردمند، کوچه ۱۸، پلاک ۲۵ برگزار می گردد.
موزه در گالری بستان
نمایشگاه انفرادی طراحی و حجم شکر بهرامی جمعه ۷ دی تا چهارشنبه ۱۹ دی در گالری بستان به نشانی خیابان مطهری، خیابان لارستان، نبش بیست و دو، پلاک ۷۱ شروع به کار کرد.

گوهر شب افروز و شادی های پنهان در گالری ایرانشهر
نمایشگاه انفرادی مریم سالور جمعه ۷ دی تا دوشنبه ۱۷ دی در گالری ایرانشهر تهران، آدرس جدید گالری: خیابان ویلا، کوچه ششم، پلاک ۱۵ برگزار می گردد.
ستیز با نابودی در گالری ثالث
نمایشگاه انفرادی کاوه یاری جمعه ۷ دی تا سه شنبه ۱۸ دی در گالری ثالث به نشانی کریم خان زند بین ایرانشهر و ماهشهر شماره۱۴۸ برپاست.
در بیانیه این نمایشگاه آمده است: در جامعه اتمیزه شده امروز تفکیک و جدایی به عناصر متصل تحمیل می شود. افراد برای پر کردن خلا زیست مشترک به مصرف گرایی و فردگرایی تشویق می شوند. تولید، مصرف و دور انداختن و ادامه این چرخه. این چرخه، بیگانگی را به دنبال دارد که ضامن ادامه اش هم هست.
در جا زدن، ساکن و صلب بودن، اختگی امیال بدن های شورشی؛ خاموشی. چنین است که نیروی انسان ها سرکوب می شود. اما جایی در ارتباط با طبیعت، برخی از انسان ها به پوچی زیست بیگانه خود پی می برند و در مقابل چرخه انقیاد مقاومت می کنند. کاوه یکی از آن انسان ها بود. از کسانیکه از چرخه بیگانگی بیرون جهید، ضد مصرف گرایی شورید و با چشمان جست وجوگرش از ضایعات، زندگی بیرون کشید.
او در فیلم کوتاه بیوگراف به چرخش پرگاروار انسان های مسخ شده در روزمره شان پرداخته است؛ پس او آگاهانه ضد شرایط برساخته قدرت مقاومت می کرد. مقاومتی با سلاح چکش و سپر زنگار.

کاوه در فلزهایی که ذهن مصرف گرای امروز بی ارزش می شمرد صورت های مقاومت را محبوس دید و به مدد چکش اش آنها را از قلمروی مصرف آزاد کرد. نقاشی هایش مقاومت مجسم ضد انقیاد، سلطه و انفعال هستند.
او مانند چکش اش پویا است، خطوط گریز را پی گرفته است. کاوه اشیاء را از سرزمین بیگانگی و زوال کوچ می دهد.
چکش روی فلز موج می اندازد؛ همچون کسی که با زبان دیگری را نرم می کند. زبان سرخ چکش، فلز سرد را گرم می کند؛ گویی به آن زندگی می بخشد. چقاشی های کاوه چنین است.
این تنها لحظه از کار کاوه آهنگر نیست که طی آن زنگار زنده شدن را تجربه می کند. ریتم نوازش جان بخش چکش بر پیکر فلز، مانند نبض است. ضرب آهنگ چکش قلب صورت های فلزی را به تپش در می آورد. کاوه قصد چیرگی بر خدای فلز را ندارد، با او می رقصد.
هنگام زاده شدن کودکی از درد و خون، با نخستین دم جیغ می زند. جیغ های فلز زیر ضربات چکش؛ نه از سر اندوه که از شور، شعف زنده شدن، لذت ضربان داشتن است. این مقاومت ضد کوره های ذوب و نابودی کاوه را جاودان کرده است.

ابعاد آزادی بر بستر تاریخ در فضای عمق یافته
نمایشگاه انفرادی چیدمان پیمان دوام جمعه ۷ دی تا جمعه ۲۸ دی در دروس، خ یارمحمدی، بن بست طالقانی پ ۸ برگزار می گردد.
سرگرمی در ملاءعام در دیهیم
نمایشگاه انفرادی طاها ذاکر ۱۸ آبان تا ۲۷ بهمن در محل جامعه هنری دیهیم به نشانی اتوبان امام رضا(جاده خاوران)، قیامدشت، ابتدای شهرک انقلاب، روبروی تالار یاس، خیابان پونل، کارخانه نوآوری و شتابدهی دیهیم برگزار می گردد.
مارکو گریگوریان در موزه هنرهای معاصر
نمایشگاه انفرادی مارکو گریگوریان ۱۲ آذر تا ۲۳ دی در موزه هنرهای معاصر تهران به نشانی خیابان کارگر شمالی، جنب پارک لاله، موزه‎ ی هنرهای معاصر تهران برگزار می گردد.
کفترباز در مجموعه ی معاصر سو
نمایشگاه انفرادی علی ملک با عنوان کفترباز ۲۹ آذر تا ۲۱ دی در مجموعه ی معاصر سو به نشانی تهران، خیابان ویلا، خیابان سمیه، خیابان پورموسی، پلاک ۳۰ برگزار می گردد.

در بیانیه این نمایشگاه آمده است: نمایش اخیر علی ملک متشکل از دو مجموعه کبوترهای نامه بر و خودروسوارانی که از حدقه بیرون زده است.`
علی ملک تحت تاثیر رفت وآمدهای مکررش به بازار پرندگان و علاقه ی زیادی که به کبوترهای نامه بر دارد، کار روی مجموعه اول را آغاز کرد.
او سال هاست به این بازار می رود و زندگی با پرنده ها را تجربه کرده، رفتار آنها را مطالعه می کند. در نزدیکی این بازار، مجموعه ای بزرگ از خدمات خودرو، تعمیر و شخصی سازی وجود دارد، که او بیشتر اوقات به آنجا هم سر می زند و به مشاهده و ثبت وقایع می پردازد.
ترکیب این دو مجموعه در این نمایش، نتیجه ی هم نشینی دو مبحث موردعلاقه ی او، یعنی کبوترهای نامه بر و فرهنگ ماشین بازان و عاشقان سینه چاک شخصی سازی خودرو ها، بوده است که به نظر او بعنوان دو چیز متفاوت و حتی بی ربط، پیوندی میان هنرمند، نمایش و آنچه به
نمایش درآمده برقرار می کنند.

جنگ شروعی از یک پایان در گالری خطِ سفید
نمایشگاه انفرادی علی ندایی با عنوان جنگ شروعی از یک پایان ۷ دی تا ۱۷ دی در محل گالری خطِ سفید به نشانی خیابان ولیعصر، روبروی جام جم، کوچه پروین، پلاک ۲۲ برگزار می گردد.
«اختلال شعرپریشی (ادواری)» در گالری طراحان آزاد
نمایشگاه فردی فرهاد فزونی با عنوان اختلال شعرپریشی (ادواری) ۷ دی تا ۱۸ دی اختلال شعرپریشی (ادواری) در محل گالری طراحان آزاد به نشانی میدان فاطمی، میدان گلها، میدان سلماس، پلاک ۵ برگزار می گردد.۱۴۰۳
«رو به زندگی» در گالری دیدار
نمایشگاه انفرادی همایون سلیمی ۷ دی تا ۲۸ دی در گالری دیدار به نشانی خیابان مفتح جنوبی، کوچه ی مبینی پلاک ۱۰ برپاست.
در بیانیه این نمایشگاه آمده است: نقاشی آبستره از نظر برخی مورخین، آن گونه که امروز مطرح است، ریشه در اروپای قرن بیستم دارد. با این وجود رگه هایی از این گرایش را میتوان در آثار هنرمندان اروپایی متمایل به «نگرش ذهن گرای شرق» هم یافت.
همایون سلیمی در آثار خود کوشیده است به کمک انتزاع با فرهنگ گذشته و فضای امروز رابطه ای نظام مند برقرار کند.
او نگاه بیننده را از سطح به عمق می برد. سلیمی در تنهایی و سکوت، درجه های مختلفی از رنگ را آزموده و آثاری متنوع و پویا آفریده است.
در آثار او نوعی تکرار نقوش وجود دارد. تکرار گفتگوی ذهنی را خاموش می کند و ادراک هایی به دست می دهد که در حالت عادی میسر نیست.
سلیمی با کندوکاو در لایه های متعدد، به دنبال یافتن جواهر است نه نشاندن آن. در واقع، چیزی استخراج می کند، نه این که چیزی بگذارد.
«بُهت، دوباره» در پروژه های آران
نمایشگاه انفرادی کوشا موسوی با عنوان «بُهت، دوباره» ۷ دی تا ۲۱ دی در محل پروژه های آران به نشانی تهران، خیابان نوفل لوشاتو، کوچه لولاگر، پلاک ۵ برگزار می گردد.
در بیانیه این نمایشگاه چنین آمده است: سلامت اکوسیستم هایی که ما و همه گونه های دیگر به آن وابسته هستیم، با سرعت بیشتری از همیشه رو به وخامت است.
انسان ها درحال فرسایش پایه های اقتصاد سلامت، امنیت و کیفیت زندگی در سراسر دنیا هستند.
گونه های جانوری و گیاهی هم اکنون بیشتر از هر زمان دیگری در تاریخ بشر در خلال چند دهه در معرض انقراض قرار گرفته اند.
شبکه بهم پیوسته حیات روی زمین درحال کوچکتر شدن و تحلیل رفتن است.
تجربه های تلخ دهه های اخیر و تأثیر آن در ضمیر هنرمند و توالی این تکرارها نقطه نخستین این مجموعه بوده و در قسمت دوم آن حضور انسان منتفی شده ولی تاثیرات مخرب تصمیمات انسان ها به تصویر درآمده.
در این کشاکش بُهت و ناتوانی، این هنرمندان هستند که با نشان دادن حقیقت و در دست گرفتن آینه ای که وضعیت ما را منعکس می کند، می توانند ارزش کرامت انسانی و اخلاق را به ما یادآوری کنند.
تنها با نگاه کردن به آینه است که بشریت می تواند از گذرگاه های سخت عبور کرده و بپذیرد که ادامه وضع موجود امکان ناپذیر است.
در نهایت باید به این باور برسیم که قدرت جبران ناتوانی خویش را داریم.

خانه در گالری باشگاه
نمایشگاه انفرادی نقاشی های مهدی احمدی با عنوان خانه تا دوشنبه ۱۰ دی در گالری باشگاه به نشانی تهران، آدرس خیابان کریمخان خیابان حسینی کوچه دوازدهم پلاک ۱۳ طبقه۳ برگزار می گردد.
کیهان در گالری شمیس
نمایشگاه انفرادی نقاشی های جواد علیمحمدی اردکانی تا جمعه ۱۴ دی در گالری شمیس به نشانی تهران، فرمانیه، بلوار اندرزگو، خیابان دانیالی، شماره ۸ برپاست.
اتاق روبه رو در گالری ریشه۲۹
نمایشگاه انفرادی فهیمه اسلام کیش تا جمعه ۲۱ دی در گالری ریشه۲۹ به نشانی تهران، خیابان فرشته، خ آقابزرگی، روبروی بن بست یاس، پلاک ۳۱ برپاست.
طراوت تکرار در گالری هما
نمایشگاه عذرا عقیقی بخشایشی و مریم عابدی ۳۰ آذر تا ۱۱ دی در محل گالری هما به نشانی تهران، خیابان کریمخان، خیابان سنایی، کوچه چهارم غربی، پلاک ۸ برپاست.
در بیانیه این نمایشگاه آمده است: تکرار در معنای عام آن در زندگی بعنوان امری ملال آور تصور می شود اما می تواند باوجود رنج و زحمت، لذت بخش هم باشد.
چنین رویکردی، به تکرار در سنت ایرانی و بویژه در امور ظریفه همچون نقش بندی و گره چینی های معماری و سیاه مشق های خطاطی نقش مهمی ایفا می کند.
از این منظر ایده طراوت، تکرار از یک معاشرت دوستانه بین دو هنرمند از دو نسل و دو نگاه متفاوت اما از یک ریشه و یک خاک شکل گرفت معاشرتی که نقطه اشتراکش صورتی از تکرار در هنرشان بود.
در یکی تکرار با نوکردن سیاه مشق های سنتی در چارچوب فرم های ازلی و دیگری با نو کردن فرم های معماری و قالیبافی در چارچوب نوارهای بوم نقاشی معنا می گرفت.
از سویی هر دو طنینی آشنا از گذشته را در مقابل فراموشی بشری زمزمه می کردند.
از سوی دیگر هر دو آوازی غم انگیز را به شعری نو ترجمه می کردند که در دنیاهای موازی معنا می شدند اما نواها از دنیای خود بیرون آمدند و در فضایی بی مکان با یکدیگر تلاقی کردند تا در جایی به وسعت یک قاب هم آواز شوند.
نمایش پیش رو از سه بخش تشکیل شده است. بخش اول آثاری از دو هنرمند را که امضای سبک شخصی شان است نشان داده است. بخش دوم آثاری را که در برهه آشنایی دو هنرمند با عنایت به تأثیراتی که بر یکدیگر داشته اند در عین حفظ هویت فردی شان در کار نمایش می دهد.
در حالیکه اثری از عذرا عقیقی با عنوان (نور) تکرار لایه های حروف را در سایه روشن های بی کرانگی به نمایش می گذارد، آثار اخیر مریم عابدی با عنوان نوشته با دوخت تکرار سوزن دوزی و گره زنی ها با خط نگاره های شرقی را یادآور می شود.
در بخش نهایی اثر مشترک دو هنرمند که ماحصل این آشنایی بوده در یک قاب به نمایش درآمده است. نوارهای تکرارشونده بوم نقاشی با خط نگاره های کاهنده و افزاینده، بهم بافته می شوند تا بنایی به بی کرانگی مهر بسازند. مهری که ریشه در خاک این سرزمین دارد و در هر گوشه آوایش شنیده می شود مهری که مُهر این سرزمین است و تکرار آن نوترین تکرارها.
تصویر به مثابه تصویر در گالری دوست
نمایشگاه انفرادی آرش احمدی از جمعه ۱۶ آذر تا سه شنبه ۱۸ دی در گالری دوست به نشانی خیابان خرمشهر، خیابان عشقیار، خیابان چهارم، شماره ۴ برگزار می گردد.