یك هفته با فضای مجازی موسیقی-۲۰؛ واکنش همه جانبه به قتل عام در رفح
پیلانو: واکنش گسترده اهالی موسیقی نسبت به قتل عام رژیم صهیونیستی در شهر رفح همچون نکاتی است که در صفحات مجازی هنرمندان فعال حوزه موسیقی به چشم می خورد.
خبرگزاری مهر -گروه هنر-علیرضا سعیدی؛ پروسه تولید و ارائه آثار و محصولات موسیقایی و حاشیه های ریز و درشت دنیای موسیقی طی سالهای اخیر تبدیل به «فرصت» و «چالش» مهم و جالب توجهی شد که خیلی از دست اندرکاران و فعالان عرصه موسیقی را بر آن داشت تا فارغ از رسانه های رسمی به ارائه و انعکاس کارهای موسیقایی خود در زمینه های متنوع «فضای مجازی» بپردازند و در این راه بسیار مهم و مؤثر بر افکار عمومی جامعه، حضور شایان توجهی داشته باشند. حضوری که بعضاً برای آنها دربرگیرنده اتفاقات مبارک و ارزشمندی در راستای معرفی خود و محصولات موسیقایی شان شد و در بعضی موارد هم موجب دردسرهای زیادی شد که می تواند در ابعاد مختلف اجتماعی و فرهنگی اش مورد بررسی و واکاوی بیشتری قرار گیرد.
شرایطی دارای اهمیت که حالا نمی توان به آسانی از آن چه در این بستر رسانه ای روی می دهد، بی تفاوت گذشت. چارچوبی دارای چالش و پر از فراز و نشیب های عجیب و غریب که تبدیل به اقیانوس پهناور و بی انتهایی شده که هر چه قدر در آن حضور داشته باشیم، بیشتر متوجه ابعاد پیچیده آن می شویم. شرایطی که در دنیای موسیقی پروسه بسیار پررنگی دارد و حدودا تمامی فعالان موسیقی را برآن داشته تا در این راه پر نشیب و فراز اما جذاب برای مخاطب، به معرفی و به اصطلاح بیگانه «پرزنت» محصولات و دیدگاه های خود بپردازند. شرایطی که شاید بیان خیلی از آنها در قالب رسمی خبرگزاری ها و رسانه های رسمی کشور جایگاهی نداشته باشد اما دربرگیرنده ابعادی است که می تواند برای طرفداران و دوستداران موسیقی مشتمل بر رویدادهای مکتوب و تصویر جالب توجهی باشد.
اتفاقاً ظهور و بروز چنین شرایطی است که هم سبب رشد و تولید اخبار و نوشتارها و تصویرهای به اصطلاح «زرد» و «غیرقابل انتشار در رسانه های رسمی» شده و هم ایجاد کننده فضای رقابتی بین رسانه های رسمی و رسانه های فعال در فضای مجازی شده است که این مسائل نیز دربرگیرنده ملاحظات فراوانی است. ملاحظاتی که رجوع به آنها می تواند ویترین حواشی و اظهارنظرهایی باشد که رجوع به آنها با در نظر گرفتن ملاحظات و باید و نبایدهایش امری اجتناب ناپذیر است.
«یک هفته با فضای مجازی موسیقی» عنوان سلسله گزارش های هفتگی سرویس هنر خبرگزاری مهر برای مرور متن و حاشیه منتخب رویدادهای موسیقایی از پنجره فضای مجازی است که روزهای پایانی هر هفته با بهره گیری از مطالب انتشار یافته هنرمندان و فعالان عرصه موسیقی کشورمان در زمینه های مختلف فضای مجازی پیش روی مخاطبان قرار می گیرد.
طوفان هنرمندان در فضای مجازی در اعتراض به قتل عام وحشیانه رژیم صهیونیستی
پس از انتشار خبرهای گوناگون مبنی برقتل عام مردم مظلوم «رفح» در نوار غزه توسط رژیم صهیونیستی که با واکنش های جهانی رو به رو شد برخی از هنرمندان فعال عرصه موسیقی نیز در فضای مجازی با انتشار یک تصویر مشترک که با ترجمه «همه چشم ها به رفح» به این مساله واکنش گسترده ای نشان دادند.
مهیار علیزاده، سینا حجازی، محسن چاوشی، مجید اخشابی، کیوان فرزین، رضا مهدوی، علی ثابت نیا، زمان خیری، امیرحسین سمیعی، پیروز ارجمند، تهمورس پورناظری، شایان شکرآبی، غفور محمدزاده، عباس سجادی، حمید خزاعی، بهزاد عبدی، گرشا رضایی، سینا شعبانخانی، ابراهیم کمالی، محمد معتمدی، سید محسن حسینی، روزبه نعمت اللهی، امین اخواص، محسن رجب پور، حامد جلیلی، حسین حقیقی، بهادر صحت، مهرداد تفرشی، حمید صفت، محمد علیزاده، سهراب پاکزاد، مازیار شاهی، احسان یاسین، رستاک حلاج، بهنام بانی، سامان احتشامی، پدرام جوادزاده، حسن علیشیری، حسین علیشاپور، مهدی جهانی، رضا صادقی، علی زندوکیلی، سهراب پورناظری، محسن میرزازاده، حامد همایون، محمدرضا عیوضی، مهدی عبدالوهاب، اشوان خدابنده لو و بسیاری دیگر از هنرمندان همچون افرادی بودند که با انتشار این استوری نسبت به جنایات رژیم صهیونیستی در «رفح» واکنش نشان داده اند.
حمله نظامی شامگاه یکشنبه رژیم صهیونیستی به اردوگاه آوارگان در شهر «رفح»، واقع در جنوب نوار غزه که به جان باختن ده ها غیرنظامی فلسطینی منجر گردید با عکس العمل زیادی از طرف مردم و رسانه های مختلف دنیا روبه رو شده است.
سالار عقیلی، مؤسسه وصف صبا و چند داستان دیگر
انتشار خبری در چند روز گذشته از طرف مؤسسه فرهنگی هنری وصف صبا به مدیریت محمدرضا شفیعی در خصوص انتشار ۲ نماهنگ به مناسبت شهادت آیت الله سید ابراهیم رئیسی با واکنش هایی از طرف سالار عقیلی و محمد معتمدی مواجه گردید.
نماهنگ «رهایی» با شعری از محمدمهدی سیار، آهنگسازی حبیب خزایی فر و خوانندگی سالار عقیلی و نماهنگ «غم پنهان» نیز با شعری از محمدمهدی سیار، آهنگسازی فرید سعادتمند و خوانندگی محمد معتمدی عنوان ۲ اثری بودند که طی روزهای گذشته منتشر شدند. این در حالی بود که مؤسسه فرهنگی هنری وصف صبا روی این ۲ اثر موسیقایی سالار عقیلی و محمد معتمدی که در سالهای قبل در قالب آلبوم و قطعه موسیقی مربوط به یک سریال انتشار یافته بودند، مبادرت به انتشار نماهنگ هایی با مضمون شهادت آیت الله سید ابراهیم رئیسی و یارانشان کرده بود.
در این چارچوب محمد معتمدی ابتدا استوری تسلیتی به مناسبت شهادت آیت الله سید ابراهیم رئیسی منتشر نموده و بعد از آن در توضیحاتی مختصر فقط به ذکر این نکته اکتفا کرد که نماهنگ تولید شده روی صدای او، مربوط به قطعه «غم پنهان» از آلبوم «حالا که می روی» است که هفت سال پیش در اختیار مخاطبان قرار داده شده است.
سالار عقیلی نیز در تازه ترین پست صفحه مجازی خود نوشته بود: «قطعه رهایی مربوط به سریال «شاهرگ» می باشد که در سال ۱۳۹۹ پخش شده. به خاطر استفاده غیرقانونی از صدای بنده توسط شخصی به نام محمدرضا شفیعی مجبور شدم این پست را بگذارم که شما مردم عزیز و مهربان کشورم در جریان قرار بگیرید.»
اما مؤسسه فرهنگی هنری وصف صبا هم در یک واکنش به اظهارات سالار عقیلی نسبت به انتشار نماهنگ «رهایی» در فضای مجازی توضیح داد: «قطعه «رهایی» با شعری از استاد سیار در سال ۹۹ برای سریال «شاهرگ» تولید شده است. این سریال با موضوع مجاهدت های سازمان اطلاعات سپاه در سال ۱۳۶۰ در مواجه با سازمان منفور منافقین تولید و پخش شده است. تمام حقوق مادی و معنوی این قطعه مربوط به مؤسسه فرهنگی هنری وصف صبا می باشد و جهت استفاده از آن نیازی به اجازه از کسی ندارد. آنچه بصورت غیرقانونی صورت می گیرد استفاده مدام سالار عقیلی از این اثر و دیگر آثار تولید شده توسط این مؤسسه در کنسرت ها و پلت فرم های درآمدزا چون یوتیوب می باشد. بنظر می رسد زمان بازی های دو سویه گذشته و ایشان برای «رهایی» از کامنت های معاندین بجای واکنش های سطحی و کم ارزش صبور باشند و محکم!»
ابراهیم تاتلیس و پیام تسلیت به مردم ایران
ابراهیم تاتلیس خواننده معروف اهل کشور ترکیه نیز بعد از شهادت آیت الله سید ابراهیم رئیسی و هیأت همراه در سانحه بالگرد ضمن انتشار یک استوری با مردم ایران ابراز هم دردی کرد.
در پیام تسلیت این خواننده آمده بود: «به برادرمان ایران تسلیت می گویم.»
روز یکشنبه (۳۰ اردیبهشت) بالگرد حامل رییس جمهور که برای افتتاح سد خداآفرین به منطقه مرزی رفته بود در راه بازگشت به تبریز، گرفتار سانحه شد.
این بالگرد علاوه بر رییس جمهور، حامل حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه، حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمدعلی آل هاشم امام جمعه تبریز و مالک رحمتی استاندار آذربایجان شرقی بود که تمامی سرنشینان آن به شهادت رسیدند.
علی قمصری و یک اتفاق مهم در زندگی هنری
علی قمصری آهنگساز و نوازنده موسیقی ایرانی هم به بهانه اجرای پروژه «پیروز و پریزاد» به عنوان اثر جدیدش نوشت: «چند روز دیگر روی صحنه خواهیم رفت. احساس می کنم قسمتی از اثری هستم که درست از کار درآمده و سر فرصت صیقل خورده است. خیلی خوشحالم از این اتفاق در زندگی هنری ام.»
اثر «پیروز و پریزاد» روی داستانی تمام منظوم از احسان افشاری است. این اثر با محوریت موسیقی، بهره گرفتن از آداب نمایشی و حضور گروه حرکت و جلوه های بصری گسترده، به عنوان یکی از تازه ترین پروژه های علی قمصری روی صحنه می رود.
«پیروز و پریزاد» را می توان از معدود نمونه های اثر ادبی موسیقایی ایرانی دانست که نویسنده و آهنگساز بر پایه نگرشی مشترک، عزم بر خلق آن داشته اند که نه اقتباسی از ادبیات کهن و نه ترجمانی از اپراهای غربی است. ضمن این که بهره گیری از آواز و تحریرهای ایرانی، تمرکز بر سازهای ملی خصوصاً سازهای دیرینه و چند هزار ساله، بر مختصات ایرانی «پیروز و پریزاد» صحه می گذارد.
در این داستان پادشاه تصمیم دارد در یک فراخوان عمومی دخترش را به وصل شایسته ترین مرد سرزمین درآورد، اما خلاف الگوهای قابل انتظار، رقابت برای وصل با دختر پادشاه بین جنگجویان نیست؛ بین خنیاگران است و رقابت هنری بین خنیاگران به گونه ای پیش می رود که برای پادشاه قابل پیش بینی نیست عوامل این نمایش عبارتند از نویسنده و شاعر: احسان افشاری، محمدرضا کوهستانی، طراح حرکت: مهرداد آبجار، خوانندگان: بهادر صحت، محمدرضا علیزاده، سهیل رجب، صبا پاشایی، ریحان احمدی، المیرا قنبری، بازیگر: مهسا باقری، نوازندگان: علی قمصری: تار، سه تار، علی قنبری: عود، آرین رضایی: دف، بندیر، حمیدرضا یوسفی: تمبک، پرکاشن، ساناز نوربخش: ویولن، عادله لطفی: ویولن، سینا صالحی: ویولن، هورام ترابی: ویولن، فرگل ساکت: آلتو، رضا ملکی: آلتو، شهرزاد مجد: ویولن سل، کی ناز کیاالوندی: دف، هنگ درام، مبینا علیمردانی: دف، ثمین شریعتی.
شاهو عندلیبی و یک خبر خوبی پس از چند سال دوری از وطن
شاهو عندلیبی نوازنده و آهنگساز موسیقی ایرانی هم به بهانه برگزاری کنسرت جدیدش که پس از مدت ها توقف در فعالیت هایش در تالار وحدت برگزار می شود، نوشت:
«عزیزان اینک پس از گذشت چند سال دوری از وطن و بازگشت به ایران تصمیم گرفتم با یاری دوستان هنرمندم به دیدار شما عزیزان مهربان بیایم.
این کنسرت با اجرای آهنگ های جاودانه پدرم زنده یاد استاد ایرج عندلیبی و آهنگ های ساخته خودم با تنظیم دوست هنرمندم میلاد علیپور و همراهی دوستان و نوازنده های توانای گروه به یاد پدرم در تاریخ نهم خرداد ۱۴۰۳ در تالار وحدت اجرا و تقدیم شما می شود. به امید این که مقبول طبع شما قرار بگیرد.»
محمدی معتمدی؛ آقایان این تیم را احیا کنید
محمد معتمدی خواننده موسیقی ایرانی هم که طی ماه های گذشته همیشه خودرا به عنوان هنرمندی دغدغه مند در واکنش به شرایط مختلف سیاسی و اجتماعی کشورمان معرفی کرده بتازگی دست به انتشار استوری زده که برای مخاطبان جالب توجه بود.
او در آستانه حساس ترین شرایط مسابقات لیگ برتر (جام خلیج فارس) نوشت: «تیم محبوب من فقط «هما» کاشان؛ افسوس که توجه به ورزش کاشان صفر است. آقایان این تیم را احیا کنید.»
منبع: پیلانو