با تشریح برخی برنامه های آینده؛ انتشار تازه ترین گزارش آماری صندوق هنر

با تشریح برخی برنامه های آینده؛ انتشار تازه ترین گزارش آماری صندوق هنر

به گزارش پیلانو، مدیرعامل صندوق اعتباری هنر ضمن ارائه گزارشی از تعداد اعضای این مجموعه از تلاش صندوق برای افزایش خدمات و تسهیلات ارائه شده به اصحاب فرهنگ، هنر و قرآن و عترت اطلاع داد.

به گزارش پیلانو به نقل از روابط عمومی صندوق اعتباری هنر، سید مجید پوراحمدی با تشریح خدمات این صندوق، اظهار نمود: تمامی هنرمندان، نویسندگان روزنامه نگاران و فعالان قرآن و عترت با عضویت در صندوق اعتباری هنر از ۳۶ نوع خدمت و حمایت صندوق هنر برخوردار خواهند شد. مهم ترین ملاک عضویت در صندوق هم احراز فعالیت فرهنگی و هنری و استمرار آن است.
وی اضافه کرد: نزدیک به ۱۰ هزار نفر از فعالان حوزه فرهنگی و هنری کشور در سال ۱۴۰۲ به جمعیت اعضای صندوق اضافه گردید. با این حساب صندوق هم اکنون بیشتر از ۱۰۳ هزار عضو دارد. این در شرایطی است که برپایه آمار موجود تعداد اعضای صندوق اعتباری هنر در سال ۱۴۰۲ از رشد ۷ درصدی نسبت به سال۱۴۰۱ برخوردار بوده است.
پوراحمدی در ادامه خاطرنشان کرد: بر مبنای آئین نامه عضویت، گروه هنرمندان را فعالان حوزه سینما، موسیقی، هنرهای نمایشی و هنرهای تجسمی می سازند. گروه نویسندگان شامل پژوهشگران، پدیدآورندگان کتب دوره ای و نویسندگان دارای اثر و گروه روزنامه نگاران مشتمل روزنامه نگاران، مدیرمسؤول، سردبیر، مقاله نویس، خبرنگار، عکاس، مترجم و مفسر، مدیر هنری، طراح گرافیک، طراح کاریکاتور و عکاس می شوند. گروه فعالان قرآن و عترت هم را قاریان و حافظان قرآن کریم، هنرمندان تذهیب کار قرآن کریم و کتاب آرایی و آواها و نغمات دینی می سازند.
مدیرعامل صندوق اعتباری هنر در قسمت دیگری از صحبت های خود اظهار داشت: هم اکنون از تعداد کل اعضای صندوق ۱۱ هزار و ۷۹۵ نفر را هنرمندان سینمایی، ۱۹ هزار و ۳۳۳ نفر فعالان حوزه موسیقی، ۱۶ هزار و ۷۲۶ نفر هنرمندان نمایشی، ۱۵ هزار و ۱۶۹ نفر از گروه نویسندگان، ۹ هزار و ۷۱۵ نفر فعالان حوزه قرآن و عترت، ۹ هزار و ۸۸۰ نفر روزنامه نگاران، ۲۰ هزار و ۴۳۵ نفر هنرمندان حوزه تجسمی و ۵۱۷ نفر را فعالان فرهنگی می سازند که از این تعداد بیشترین فراوانی به ترتیب به رشته های تجسمی، موسیقی و نمایشی مربوط می شود.
پوراحمدی ضمن اشاره به رشد اعضا به تفکیک رشته فعالیت اظهار داشت: بیشترین رشد آمار عضویت در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ متعلق به روزنامه نگاران، هنرمندان حوزه تجسمی و نویسندگان بوده است.

مشاور وزیر فرهنگ ضمن اشاره به نسبت سنی جمعیت زیر پوشش صندوق اظهار نمود: ۶۳ درصد اعضای صندوق اعتباری هنر کمتر از ۴۴ سال سن دارند که این مهم نشان از گرایش نسل جوان به انجام فعالیتهای فرهنگی و هنری و دغدغه برخورداری از مزایای شغلی و اجتماعی این نسل دارد. ضمن این که ۸ درصد از اعضای صندوق، هنرمندان پیشکسوت بالای ۶۰ سال سن هستند. نکته دیگر این که هم اکنون ۳۵ درصد از اعضای صندوق شامل بانوان فرهیخته می شود و یکی از مهم ترین برنامه های صندوق اعتباری هنر امسال تکریم و برنامه ریزی برای ارائه خدمات ویژه به آنها است.
مدیرعامل صندوق اعتباری هنر خاطرنشان کرد: بسط عدالت فرهنگی یکی از مهم ترین موضوع هایی است که صندوق اعتباری هنر آنرا دنبال می کند. بر این اساس، تقویت نمایندگی های صندوق در استان ها، پیگیری و رصد مطالبات اعضا در استان ها از برنامه های مهم صندوق اعتباری هنر است. هم اکنون ۳۳ درصد اعضای صندوق را هنرمندان ساکن استان تهران و ۶۷ درصد را هنرمندان ساکن در سایر استان ها می سازند. بعد از تهران، استانهای آذربایجان شرقی، اصفهان، خراسان رضوی و البرز بیشترین تعداد عضو در صندوق اعتباری هنر را دارا هستند.
رییس هیات مدیره صندوق اعتباری هنر ضمن اشاره به رشد آمار اعضا به تفکیک استانی اظهار نمود: بیشترین رشد عضویت در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ متعلق به استانهای هرمزگان، کهگیلویه و بویراحمد و خراسان جنوبی است.
پوراحمدی عضویت هنرمندان نامدار و پیشکسوت در صندوق اعتباری هنر را باعث افتخار این نهاد حمایتی دانست و اضافه کرد: بیشتر از هزار نفر از اعضای صندوق دارای نشان درجه یک هنری هستند که برنامه های حمایتی متناسب با شان و منزلت این عزیزان را برنامه ریزی کرده ایم. البته در تلاش هستیم با استفاده از صاحب نظران خبره و همراهی اهالی فرهنگ، هنر، قدم های اساسی در پشتیبانی از اصحاب فرهنگ و هنر کشور برداریم.

منبع: