اركستر ملی روی صحنه رفت؛ این وداع تمامی ندارد
پیلانو: ارکستر ملی ایران در تازه ترین کنسرت خود پوئم سمفونی وداع به آهنگسازی سید محمد میرزمانی، خوانندگی حسام الدین سراج، رهبری ارکستر همایون رحیمیان و روایت ساعد باقری را اجرا کرد.
به گزارش پیلانو به نقل از مهر، تازه ترین کنسرت ارکستر ملی ایران از مجموعه های در رابطه با بنیاد فرهنگی هنری رودکی در آستانه اربعین حسینی با تلفیقی از سازهای ایرانی و جهانی، پوئم سمفونی «وداع» به آهنگسازی سید محمد میرزمانی، خوانندگی حسام الدین سراج، رهبری ارکستر همایون رحیمیان و روایت ساعد باقری را شامگاه چهارشنبه هشتم شهریور درتالار وحدت تهران روی صحنه برد.
در این کنسرت که به صورتی چندمین اجرای زنده از پروژه موسیقایی و پر مخاطب «وداع» محسوب می شد، قطعات منتخب این آلبوم توسط نوازندگان ارکستر ملی و گروه کُر پیش روی مخاطبان قرار گرفت.
پروژه موسیقایی «وداع» یکی از ماندگارترین مجموعه های موسیقایی در رابطه با تولیدات عاشورایی است که نخستین بار در سال ۱۳۸۴ توسط مرکز موسیقی حوزه هنری منتشر گردید. اثری که در همان ابتدای توزیع و عرضه با وجود محدودیت در نحوه فروش آثار موسیقایی که از اینترنت و ماجراهایی از این دست خبری نبود، باز هم مورد استقبال مخاطبان قرار گرفت و توانست، به یکی آثار شنیداری مهم حوزه موسیقی با موضوع سوگواری حضرت سیدالشهدا (ع) لقب بگیرد.
در این آلبوم که در ابتدا به شکل ۲ نوار کاست انتشار یافته بود، اشعاری از «گنجینه اسرار» عمان سامانی از شاعران پرآوازه آئینی در نیمه دوم سده ۱۳ و اوایل سده ۱۴ هجری پیرامون عرفان عاشورا به چشم می خورد. آثاری که به سبب غنای محتوایی و ارزش های معنایی آن در عرصه فلسفه عاشورا به غنای موسیقایی آلبوم رنگ و بوی دیگری داد و سبب شد تا آهنگساز، خواننده و راوی اثر با وسواس بیشتری نسبت به ضبط و تولید آن اقدام نمایند.
«راز»، «آیینه عشق»، «باده الست»، «سرخیل مستان»، «وحدت عاشقان»، «غریب آشنا»، «یک دل و یک یار»، «سر حق» اسامی قطعات آلبوم اول و «عاشق کشی»، «ساز مستی»، «دستانسرا»، «شوخ شیرین»، «وداع»، «پریشانی»، «غریبه» با شعر غلامرضا کافی و «گریه خون» با شعر علیرضا قزوه و ابراهیم درویشی اسامی قطعات آلبوم دوم بودند.
اتفاقاً همین نحوه استقبال بود که دست اندرکاران این پروژه موسیقایی با همراهی مجموعه های فرهنگی هنری مختلف را بر آن داشت تا اجراهای زنده مختلفی از آثار منتخب این پروژه موسیقایی را پیش روی مخاطبان قرار دهند. اجراهایی که در آنها علاوه بر حضور حسام الدین سراج به عنوان خواننده از هنرمندانی چون نادر مرتضی پور، سید محمد میرزمانی به عنوان رهبر ارکستر و جواد یحیوی و وحید جلیلوند به عنوان روایت گر بهره گرفته و فضای متفاوتی را پیش روی علاقه مندان موسیقی ارکسترال قرار داد.
آنچه در تازه ترین کنسرت ارکستر ملی ایران نیز صورت گرفت، اجرای جدیدی از پروژه ای بود که از آن می توان به عنوان یکی از مهم ترین و جریان سازترین پروژه های موسیقایی در رابطه با ایام سوگواری شهادت حضرت سیدالشهدا (ع) طی ۲ دهه اخیر نام برد. پروژه ای که به سبب ساختار آهنگساز و استفاده به جا از اشعار در رابطه با حضرت امام حسین (ع) تلاش می کند تا ارائه دهنده نوع متفاوتی از موسیقی باشد که در عرصه های آئینی و دینی تولید می شود. پروژه ای که بنظر می رسد درحال حاضر قصدی برای فراموش شدن در اذهان عمومی ندارد و می تواند تا سال ها به عنوان یک بسته موسیقایی باارزش در عرصه هنر عاشورایی مورد بهره برداری مستمر قرار گیرد.
از نکات قابل توجهی تازه ترین کنسرت ارکستر ملی علاوه بر حضور همایون رحیمیان به عنوان رهبر ارکستر نسبت به کنسرتهای پیشین پروژه «وداع»، حضور ساعد باقری از شاعران و پژوهشگران باسابقه ادبیات معاضر ایران به عنوان راوی برنامه بود. این در حالیست که هادی آرزم که اغلب او را در قالب نوازنده ویولن در ارکسترها می شناسند، در این کنسرت به عنوان تک نواز کمانچه حضور پیدا کرده بود. ضمن این که صابر سوری نوازنده عود، پوریا شیوا فرد نوازنده نی، مژگان محمد حسینی نوازنده عود، فرهاد رحیمیان، مجید آهنگر و ماهان ببری نوازندگان دف عهده دار نوازندگی سازهای ایرانی کنسرت بودند.
مازیار ظهیرالدینی کنسرت مایستر، آرمین قضاتی، آذین نصرتی، آرش جامع، علیرضا خلج اسماعیلی، رمیصا نفیسی، هلیا محمدولی، سبا عیلمحمدی نوازندگان ویولن یک، سانوا عندلیبی، امیر نظری، بهنام آقاجانیان، نگین سمایی، محمدرضا نامجو نوازندگان ویولن دو، هومن اتابکی جم، همایون هاشم زاده، امیرحسین طایی، جاوید پناهی نوازندگان ویولا، محمد حسین غریبی، ارسلان علیزاده، علی آقاجانی، پروشات زندآیین، غزاله شیرازی، سینا آذرآباد نوازندگان ویولنسل، سروش کاکاوندی و نهال سجادی نوازنده کنترباس، حسام صدفی نژاد نوازنده ابوا، سایوری شفیعی و محمد ملک لی نوازندگان کلارینت، امیرحسین محمدیان و امیر ملکی زاده نوازندگان فاگوت، شهرام رکوعی و روشنک نوشی نوازندگان فلوت، عرفان فرشی زاده نوازنده تیمپانی و ماهان ببری نوازنده پرکاشن گروه نوازندگان ارکستر ملی ایران در این کنسرت را تشکیل دادند.
کنسرت پوئم سمفونی «وداع» با همراهی ارکستر ملی ایران خوانندگی حسام الدین سراج، آهنگسازی و تنظیم برای ارکستر سید محمد میرزمانی، روایت ساعد باقری و رهبری ارکستر همایون رحیمیان روز پنجشنبه نهم شهریور نیز در تالار وحدت تهران پیش روی مخاطبان قرار می گیرد.