سنگ مزار بانوی مجسمه ساز نصب می شود
پیلانو: وکیل خانواده ناهید سالیانی با انتشار اطلاعیه ای درباره دلیل نصب نشدن سنگ مزار این هنرمند توضیحاتی ارائه کرد و به برخی حواشی در این ارتباط تمام کرد.
به گزارش پیلانو به نقل از روابط عمومی انجمن هنرمندان مجسمه ساز ایران، در ماه های اخیر، نصب نشدن سنگ مزار ناهید سالیانی مجسمه ساز قدیمی و استاد اسبق دانشکده هنرهای زیبا که شهریور ماه ۹۹ درگذشت، اخباری را در رسانه ها در خصوص بی توجهی به این بانوی مجسمه ساز سبب شد که امروز توضیحاتی را از طرف وکیل خانواده به همراه داشت.
در اطلاعیه ای که از طرف جهانبخش نورایی، وکیل ماندانا مزینی (فرزند ارشد شادروان ناهید سالیانی) برای انتشار در اختیار انجمن هنرمندان مجسمه ساز ایران گذاشته شده، آمده است:
«خاطره ناهید سالیانی، مجسمه ساز بزرگ، در یادها جاودانه است. ناهید سالیانی، هنرمند و مجسمه ساز و پیکر تراش نواندیش، در ۳۰ شهریور ۱۳۹۹ در بیمارستان آراد تهران در ۸۴ سالگی بر اثر بیماری درگذشت و در اجرای وصیتی که کرده بود پیکر او به زادگاهش، انزلی، توسط فرزند بزرگش (ماندانا مزینی) انتقال یافت و بر مزار پدرش، شادروان نجفقلی سالیانی، به خاک سپرده شد و آرام گرفت.
فرزند دیگر زنده یاد سالیانی سالهای طولانی است که در خارج از کشور به سر می برد و به سبب محدودیت های ناشی از همه گیری ویروس کووید ۱۹ متأسفانه نتوانست با مادر دلبند خویش وداع کند.
شادروان سالیانی سنگ قبر خود و پدر مرحومش شامل دو قطعه عمودی و افقی را قبل از مرگ طراحی نموده بود. قطعه عمودی که حاوی نام هر دو آنهاست را فرزند ارشد او به یکی از سنگ تراشان ورزیده و صاحب نام سفارش داد که در زمانی کوتاه آماده شد.
اما طرح قطعه افقی به شکل دلخواه از کار درنیامد و تمامی این روند، سبب تأخیر در تهیه و نصب سنگ مزار شد. سفارش تعدادی از بزرگان نیز که نصب سنگ قبر در اقلیم های بارانی (مانند شهر انزلی) بمنظور نشست کافی خاک بعد از زمان مناسب باید انجام پذیرد، مزید بر علت شد. حالا با همکاری و همراهی انجمن مجسمه سازان ایران، طراحی قطعه افقی سنگ نیز برای دومین بار در دست انجام است و امیدواریم تا قبل از اختتام فروردین ماه امسال، هر دو قطعه سنگ بر مزار آن هنرمند شایسته نصب شود و نگرانی دوستداران وی که در مواردی بر اثر جهل از حقیقت امر به سو تفاهم انجامیده و تصور کم توجهی بازماندگان روانشاد ناهید سالیانی را پدید آورده، اختتام پذیرد و یاد این مجسمه ساز نوآور بزرگ جاودانه شود.»