پیشکسوت هنر مجسمه سازی ایران: سردیس چهره های ماندگار باید مورد پذیرش همگان قرار گیرد
همدان یکی از چهره های پیشکسوت هنر مجسمه سازی ایران اظهار داشت: در کنار اهمیت ساختن مجسمه هایی با بیشترین خلاقیت، توجه به حافظه جمعی مردم بسیار مهم می باشد و بر آن تاکید دارم چونکه مجسمه ای در ذهن شهروندان ماندگار می شود که بتواند چهره و نام خویش را در ذهن و زبان مردم نگاه دارد و این ماندگاری به خلاقیت هنرمند مجسمه ساز بستگی دارد.
سعید شهلاپور درباره ساخت و نصب سردیس های مشاهیر شهر همدان در باغ مشاهیر معتقد است: با ساختن سردیس ها، چهره های برجسته کهن شهر همدان از دوران قبل از اسلام تا دوران معاصر برای مردم بیشتر از گذشته شناخته می شوند و می تواند به ارتقای فرهنگ عمومی شهر و دانش تاریخی مردم کمک بسزایی کند.
وی افزود: نکته مهم در انجام این کار وجود عملکرد خلاقانه هنرمند است. در اولین مرحله برای خیلی از مشاهیر مدّنظر هیچ گونه سند بصری برای رسیدن به چهره ایشان نداشتیم اما اسناد، آثار بصری و متون قابل ارجاعی برای شناخت دوران زندگی او وجود دارد که امیدوارم هنرمندان مجسمه ساز به آنها توجه نمایند تا بتوانند شخصیت مورد نظر را خلاقانه بسازند.
داور پیشکسوت سمپوزیوم ملی مجسمه سازی همدان درباره تداوم برگزاری این سمپوزیوم اظهار داشت: فرصت برای ساخت تمام اسامی مدنظر در یک مرحله وجود ندارند و طبعا برای تکمیل اسامی چهره های شاخص همدان بخصوص در بخش تاریخ معاصر به تداوم برگزاری سمپوزیوم نیاز است در ضمن حتما برای ساخت از مصالح ماندگار و سخت استفاده گردد تا سردیس ها در مکان های تعبیه شده با کمترین صدمه و تغییر در مقابل شرایط اقلیمی شهر محفوظ بمانند.
به گزارش پیلانو به نقل از ایسنا و به نقل از دبیرخانه سمپوزیوم ملی مجسمه سازی همدان، شهلاپور پیشنهاد کرد: در کنار نصب سردیس در باغ مشاهیر همدان بتوان با تعبیه مکان های دیگری در شهر نسخه های ساخته شده را نصب کرد تا توجه همه شهروندان به این چهره ها جلب شود.
وی خاطرنشان کرد: بعضی از چهره های تاریخی نزد مردم شناخته شده هستند اما درباره مشاهیر کمتر نامبرده شده، صرفاً منابع و اسناد بصری درباره دوران زندگی او مانند نقاشی ها و آثار مکتوب در دسترس می باشد به همین علت نقش رفتار خلاقانه هنرمند بسیار اهمیت دارد تا سردیس و مجسمه ای که از چهره های ماندگار تاریخ و فرهنگ همدان ایجاد می شود، مورد پذیرش همگان قرار گیرد.