گالری گردی در پایتخت؛ رویای آهنی شیرین می شود، نمایش تصاویر کنزو ایزو
به گزارش پیلانو نمایشگاه مجسمه های مجید محسنی با عنوان رویای آهنی و نمایشگاه تصاویر کنزو ایزو از جمعه ۵ مهر در گالری های شیرین و مرکز نبشی افتتاح می شوند.
به گزارش پیلانو به نقل از مهر، نخستین جمعه پاییزی سال ۱۳۹۸ برای گالری های پایتخت هم همچون نخستین روز بازگشایی مدارس، پرشور است و نمایشگاه های هنری بسیاری در این روز گشایش می یابند. برخی از نمایشگاه هایی که هفته گذشته افتتاح شدند هم ادامه دارند مثل «چهارمین نمایشگاه روشنای بزرگان»، نمایشگاه منتخبی از آثار ناصر هوشمند وزیری مجسمه ساز فقید و نمایشگاه گروهی «نگاهی دیگر» در خانه هنرمندان ایران. در ادامه برنامه افتتاحیه برخی نمایشگاه های هنری جمعه ۵ مهرماه را برمی شمریم.
گالری شیرین
گالری شماره ۱: نمایشگاه انفرادی حجم مجید محسنی با عنوان «رویای آهنی» از جمعه ۵ مهرماه در گالری شماره ۱ شیرین به نشانی خیابان کریمخان زند، خیابان سنایی، کوچه سیزدهم، پلاک ۵ افتتاح می شود.
مجید محسنی در بیانیه این نمایشگاه نوشته است: «زندگی روزمره و پرشتاب بشری توام با تصرف غیرضروری در محیط پیرامون اش باعث گشته تا حیات گونه های مختلف جانوری دستخوش تغییر شود. حیات وحش از نظر بوم شناسی و زیست شناسی دارای اهمیت زیادی است و توجه ویژه ای را در مورد زنجیره حیات می طلبد و فقدان هر کدام از آنها ناشی از دخالت انسان خسارات جبران ناپذیری را به همراه خواهد داشت. بعنوان یک علاقمند به محیط زیست تصمیم به ساخت گونه های مختلف از حیوانات و نامگذاری آنها بر مبنای پیشینه ادبی و یا تاریخی نمودم تا به نوبه خودم سهم کوچکی در حفاظت از محیط پیرامونم ایفا کرده باشم.»
گالری شماره ۲: نمایشگاه انفرادی نقاشی نازنین افشار با عنوان «گمگشته در گذار» در همین روز در گالری شماره ۲ شیرین افتتاح می شود.
در بیانیه این نمایشگاه آمده است: «دلیل جابه جا شدن انسان ها از یک مکان به مکان دیگر چیست؟ به صورت کلی هر نوع جا به جا شدن، برای دست یافتن به تعادل است. انسان ها برای رسیدن به تعادل در خویشتن مهاجرت می کنند. ما گاه جذب تجربه هایی نو می شویم و گاه از آنها فاصله می گیریم تا به تحول خود کمک نماییم و تا زمانی که بی قراری حاصل از این حس بی تعادلی در درونمان فروکش نکند، این سیر ادامه خواهد داشت. بر پایه تجربه شخصی، بر این باورم که زندگی در مکان های مختلف بر چگونگی ادراکمان از آن محیط ها تاثیر می گذارد و این تاثیرات هم به نوبه خود بر برداشت ها و باورهایمان. بعد از چندین بار جابجایی، حس در موطن بودن، دیگر به عوامل بیرونی بستگی ندارد، بلکه حسی عمیقا درونی است؛ حس و حالی است که نه با جا و مکان، بلکه با کیفیت زندگی و هستی تعریف می شود. هر کدام از فرمها و عناصر طبیعی در کارهایم معرف محیط زیست اصیل آن است. با به چالش کشیدن رویکرد همیشگی ام به طراحی فیگوراتیو، در این کارها با به کارگیری ابزار و مواد مختلف برای خلق بافت های متفاوت، این مجموعه را به تصویر کشیده ام. علاقه ام به عکاسی و چاپ دلیلی بر استفاده از انتقال تصاویری از عکسهای قدیمی است. به گمانم این کار اشاره ایی ظریف به گذشته ماندگار در زمان حاضر است. همواره مجذوب کاربرد طلا و نقره در مینیاتورهای قدیمی برای نشان دادن نور و آب بوده ام. همین انگیزه ای شد برای ساخت رنگ های شخصی با درخشش متالیک در فرم های مختلف. قیاسی که از دیرباز میان شرق و غرب رایج بوده، در این دسته کارهایم در خلال ترکیب بندی ها به معرض نمایش گذاشته شده است که در آنها تضادهای معمول روایت شده: نظم در مقابل آشفتگی و احساس در مقابل منطق.
در نهایت این مجموعه تلاشی است برای روایت چگونگی فراتر رفتن یادها و خاطره ها از مرزهای زمان، و رها گذاشتن ما انسان ها با حسی از هستی سرخوشانه و زودگذر!»
گالری کاما
نمایشگاهی از آثار نقاشی و عکس هومن مهردانا با عنوان «بن بست» روز جمعه ۵ مهرماه در گالری کاما به نشانی خیابان پاسداران، گلستان دهم، پلاک ۴۴ طبقه دوم گشایش می یابد. این هنرمند که سابقه عکاسی و فیلمسازی را در کارنامه هنری خود دارد، در این نمایشگاه ۲۲ اثر نقاشی و عکس که پرتره هستند را برای اولین بار به نمایش می گذارد. آثار نقاشی مهردانا در این نمایشگاه امتداد فعالیت های سینمایی این هنرمند است که بر روی بوم نقاشی آمده اند. ۱۵ اثر نقاشی این هنرمند با تکنیک رنگ و روغن روی بوم و پنل خلق و ۷ عکس هم با نگاتیو و چاپ دستی، آنالوگ با دوربین های قطع ۱۲۰ هاسلبلاد و قطع لایکای ۱۳۵ ثبت شده اند.
گالری اُ
«حسی از یک فضا» عنوان نمایشگاه انفرادی نقاشی بهرو باقری است که جمعه ۵ مهرماه در گالری اُ واقع در خیابان سنایی، خیابان شاهین (خدری)، پلاک ۱۸، طبقه اول شروع به کار می کند.
مرکز نبشی
«کنزو ایزو» عنوان نمایشگاه انفرادی تصاویر کنرو ایزو هنرمند ژاپنی ساکن نیویورک است که از جمعه همین هفته در مرکز نبشی به نشانی خیابان کریم خان، خیابان استاد نجات اللهی (ویلا)، کوچه خسرو، پلاک ۵۱ گشایش می یابد. کنرو ایزو اندیشمندی تصویری ست که عکاسی را حاملی برای حیات دشت های خیال و مکان های معنا به عالم ملموس تصویر می کند. او چندان با رنگ ها در نمی آمیزد و معنا را بی پیرایه در طیف گسترده ی سایه ها و روشنایی ها می جوید. ایزو عکاس دره تاریک و رأس نور است. ایزو چیزها را پیش از آن که به دام زبان بیفتند و اسیر تفسیر شوند، اهلی تصویر می کند.
در بیانیه این نمایشگاه آمده است: « در این نمایش از کنرو ایزو سه مجموعه عرضه شده است: «مکان های مقدس» و مجموعه های «طبیعت بی جان» سیاه وسفید و «آبی». او طی سال ها سفر به مکان های مقدس که ابتدا به قصد اهرام ثلاثه ی مصر در سال ۱۹۷۹ آغاز شد، به مشاهده و ثبت معنویتِ حاضر در این مکان های مقدس پرداخته است؛ مکان هایی که شکل پایای تعین مادی امر مذهبی اند. گفتار ویژه ای که در تصاویر او نقش بندی شده، انسان محوریِ معنویت و پرستش است. مجموعه ی «مکان های مقدس» بیننده را به خاستگاهی تعجب آور و شگفت هنگام مواجهه با چیزی غیرانسانی می برد، هرچند که قبل از پرسش برانگیزیِ موجودیت مکان، به پدیدآورنده ی مکان و پرستش گرانش نظر می کند. این عکس ها طی سال های ۱۹۷۹ تا ۲۰۱۳ در طول سفر به مکان های اعجاب انگیز معنوی گرفته شده اند.
مجموعه های طبیعت بی جان کنرو ایزو که در یکی سیاه وسفید و در دیگری آبی اند، هم چون موزه ای ست که می خواهد خویش را فراتر از شیء به نمایش بگذارد، اما موزه ای فراتر از اشیا با معناهای تثبیت شده شان: معنایی که اشیا در هم جواری با هم پیدا می کنند. ایزو در این مجموعه ها با تواضع در نمایش طیف تاریکی و روشنایی، دریافت وسیع تری از اشیا را قبل از آن که قادر باشیم درباره شان سخن بگوییم عرضه می دهد. گل های سیاه وسفید مجموعه «طبیعت بی جان» که بین سال های ۱۹۹۱ تا ۱۹۹۸ گرفته شده اند، یک ماجراجویی شورانگیز، جادویی، شاعرانه، لذت مند و درعین حال ساختاری جسمیت یافته از تضاد نور و سایه را نمایش می دهند؛ گویی این که پله های تاریک و روشنی بر این بافت لطیف، گل ها را از حال ایستای شان به رقصی شورانگیز وا داشته است.
در مقابلِ شورمندی رقص نور و تاریکی گل های «طبیعت بی جان»، رنگ مایه ی آبیِ مجموعه ی «آبی» بازگشت به معنویت و سکون است. این مجموعه که بین سال های ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۴ عکاسی شده، با آن اشیا هرروزه و دم دستی اش یادآور نقاشی های دوره ی آبی پیکاسو و رازآلودگی پنهان در پس هر شئی روزمره است. عکاسی ایزو تکه ای ست از زندگی، فضایی ست از شعر و سایه ای ست در روشنی.»
گالری راه ابریشم
نمایشگاه گروهی حجم، عکس پرگل عینالو و بابک کاظمی با عنوان «کرم خراط» از روز جمعه ۵ مهرماه در گالری راه ابریشم به نشانی بلوار کشاورز، بین وصال شیرازی و قدس، ساختمان تکنو آجر، پلاک ۲۱۰ گشایش می یابد و تا ۳۰ مهرماه ادامه خواهد داشت.
گالری هور
مهدی حسینی مدرس دانشگاه و پژوهشگر هنری، نخستین جمعه پاییز نقاشی هایش را در گالری هور به نشانی خیابان مطهری، خیابان میرزای شیرازی شمالی، کوچه نعیمی، شماره ۱۲ به نمایش می گذارد.
در بیانیه این نمایشگاه به قلم عباس میرزا آمده است: «آثار اخیر مهدی حسینی در بر گیرنده فضاهای متفاوتی است که خاطره دوره های مختلف هنری اش را زنده می کند.
انتزاع هندسی، همیشه بخشی اساسی از عناصر شکل دهنده آثار حسینی هستند و ریشه در مطالعه دقیق آثار نکارگری مکتب هرات ایران (قرن ۹ هـجری) دارد. آثار این دوره، نوعی تجربه شخصی از ادارک درونی برای مخاطب فراهم می آورد که با امر والا (Sublime) پیوند می خورد. این تجربه نه تنها در برخورد با آثار انتزاعی متبادر می شود، بلکه برای آثار فیگوراتیو هم قابل تعمیم می باشد. فضای های پاپ دههی پنجاه خورشیدی که اغلب با نشان دادن تنهایی انسان های معاصر شکل گـرفته بود، در این دوره جای خویش را به نمایش غیر مستقیم ردپایی از حضور انسان می دهد که بی ارتباط با فضاهای مینیمال دوره های اخیر.»
فضای هنری هم رس
نمایشگاه نقاشی های آیدا روزبیانی با عنوان «میانگاه» از جمعه ۵ مهر در فضای هنری هم رس واقع در خیابان ولیعصر، نرسیده به میدان تجریش، روبروی پمپ بنزین باغ فردوس، جنب بانک مهر ایران، شماره ۲۹۹۶، طبقه ۲ افتتاح می شود. در بیانیه این نمایشگاه آمده است: «انتظار رنگ اصلی اجتماع این روزهاست. نقش تاریخی سرشار از افسانه ها را در کاشتن چنین ذهنیتی نمیتوان نادید گرفت. انفعال نخستین میوه چنین ذهنیت فرهنگی است که چشم به تغییری دوخته که در راه ایجادش حضوری ندارد امید به ابرقهرمانی که رکود جریان زیست ما را برهم بزند، باطلاق زندگیمان را بشکافد و آن جواهر خفته ای که خیال داریم درونمان زندانیست را بیرون بکشد. هویتی که تنها از قصه های قدیمی آب میخورد و نگاهی رو به واقعیت ندارد.
میانگاه ایستگاه تاریکی است که سرگشته در آن به دور خود میچرخیم گاه دست هم را میگیریم گاه بهم تنه میزنیم و همچنان راه نمی یابیم.»
گالری آ
«جزیره سرگردانی» عنوان نمایشگاه انفرادی نقاشی مجید فعال است که از نخستین جمعه مهرماه در گالری آ به نشانی خیابان کریم خان زند، خیابان عضدی(آبان جنوبی)، کوچه ارشد، پلاک ۷ گشایش می یابد.
در بیانیه این نمایشگاه آمده است: «هر روزه مسافران زیادی برای دیدن این خشکی به سرزمین ما می آیند. از سایه های کوتاه درختان یداست که این سفره زود تمام می شود. این گوشه جهان، همیشه جزیره سرگردانی بوده….»
گالری ایوان
نمایشگاه انفرادی نقاشی ویدا جیلانچی با عنوان «تقابل» از ۵ مهرماه در گالری ایوان واقع در الهیه، خیابان مهدیه، خیابان جبهه، کوچه لسانی، بن بست حمید، شماره یک شروع به کار می کند.
در بیانیه این نمایشگاه به قلم فریدون امیدی آمده است: «در این کافه های مدرن امروزی فیگورهای انسانی جزییاتی ندارند و به نظر می رسد نقاش به شخصیت های درونی آنها توجهی نداشته و تلاش کرده طبیعت بی جان هایی بسازد که فضای صنعتی آنها را احاطه کرده و نقاش تلاش دارد با اشکال و تکرار چراغ های روشن و لامپ های رنگی فضای این کافه ها را گرم تر نشان دهد.
شمایی از تجمع و تفرق میز و صندلی و پیشخوان کافه ها که بازی نور و انعکاس اشیاء به آن هویتی شهری داده، شهری مسخ شده و در شتاب که با بهم خوردن چشمی زمان هم در آن تغییر کرده، جابجا می شود.»
گالری والی
نمایشگاه انفرادی نقاشی و حجم سعیده حاتمی با عنوان «چیرگی» از جمعه ۵ مهر در گالری والی به نشانی میدان ونک، خیابان شهید خدامی، پلاک ۷۲ گشایش می یابد و تا ۱۶ مهرماه ادامه خواهد داشت.