یک هنرمند مشهدی: رقص های آیینی مورد بی توجهی قرار گرفته اند
پیلانو: یک هنرمند رقص های آیینی مشهد اظهار داشت: رقص های آیینی مورد بی توجهی قرار گرفته اند در حالیکه می توانند در صنعت گردشگری نقش ایفا کنند.
توکل در گفت وگو با خبرنگار ایسنا اظهار نمود: توریست حاضر است برای موارد فرهنگی و هنری هزینه کنند گردشگری صنعتی است که در تمام دنیا به آن پرداخته اند رقص های محلی این توانایی را دارند که به بهترین شکل در این صنعت فعالیت کنند.
وی افزود: توجه ویژه ی بنده به مبحث فرهنگی رقص های آیینی و تحقیقات بیشتر و مشاهده کردم که چقدر این مسئله موثر و از سویی ضروری می باشد.
این هنرمند اضافه کرد: بنده به مبحث رقص های آیینی ترغیب شدم و برآن داشتم که همشهریان و هم وطنان خویش را تشویق کنم که به این قضیه مهم به صورت خیلی جدی بپردازند.
توکل با اشاره به لزوم پرداختن به رقص های آیینی، افزود: سلامتی جسم، جلوگیری از افسردگی و پیشگیری از جرایم جزء فواید پرداختن آن است.
وی درمورد دیگر فواید یادگیریِ رقص های آیینی خاطرنشان کرد: یکی از بهترین راه ها برای تخلیه انرژی و کاهش استرس در جوانان است و در بزرگسالان افزایش امید به زندگی، شادابی و نشاط و تخلیه ی استرس ها را به دنبال دارد.
این هنرمند تصریح کرد: خیلی از کودکان نوجوانان و جوانان اعتماد به نفس ندارند ولی این هنر می تواند به آن ها کمک نماید که بتوانند ابراز وجود کنند و با بدن خود دوست باشند.
توکل با بیان تاثیرات فردیِ پرداختن به رقص های آیینی درباره ی تاثیرات اجتماعیِ آن، اظهار داشت: به لحاظ اجتماعی رقص های آیینی مایه اعتماد به نفس ملی ما است ما بهترین هنر را داریم که می توانیم بین کشورهای دیگر سربلند باشیم.
این هنرمند اظهار نمود: اگر برندهای تجاری از یک هنر مقامی مثل رقص های آیینی و محلی حمایت کنند و پشتیبان قرار بگیرند اساساً مقبولیت و محبوبیت بیشتری مشتریان آن پیدا می کنند و این یک طرح برد برد است.
توکل در مورد رقص های مدرن افزود: این مسئله بسیار مهمی است ما همه انواع رقص ها را تایید می نماییم چون سلیقه های مختلف و تفاوت انسان ها با هم این تنوع و زیبایی را شکل می دهد.
وی ادامه داد: اطلاع رسانیِ بسیار محدود به مردم و عدم اطلاع آن ها سبب شده است که مردم از این هنر کمی فاصله بگیرند اما گروه ما توانسته است این کمیت استقبال را مرتفع سازد.
این هنرمند افزود: در اجرای برخی از گروه های رقص اصول و آداب معاشرت کم رنگ بود و این مقاومت ضد این هنر را بالا می برد و می گفتند: به سمت این هنر نروید که امکان دارد شما را به ناهنجاری و ابتذال بکشاند.
توکل با اشاره به گمانه زنی ها ضد این هنر، خاطرنشان کرد: این یک سخن واهی بیش نیست مثل آن است که اشتباهی از یک معلم یا روحانی سر بزند و مدعی بشویم که باید درب مسجد و مدرسه بسته شود.
این هنرمند در مورد افراد گروه خود تصریح کرد: این نفرات خوشبختانه همه تحصیل کرده و افرادی هستند که شئونات اخلاقی را در کار و زندگی شخصیِ خود رعایت می کنند.
وی در مورد حمایت ها اظهار نمود: امیدواریم که هر کار و تصمیم مثبت در مورد این هنر اجرایی شود متاسفانه مقاومت، تعطیلی و لغو سریع اتفاق می افتد اما پیشرفت، حمایت، بودجه، طرح و برنامه ریزی بسیار به طول می انجامد، امیدواریم که کارهای مفید در زمینه ی گسترش این هنر سریع تر اجرایی شود تا افراد علاقه مند دلسرد نشده اند.
این هنرمند در مورد گروه فرخه خاطرنشان کرد: فرخه در زبان پهلوی به مفهوم دست افشانی و پایکوبی است، ما چند نوع از این آیین ها را اجرا می نماییم، برای مثال رقص های محلی مربوط به خراسان، بخش شمال خراسان، بخش جنوب شرق خراسان، ترکمن، آذربایجان، کردستان کرمانشاه، سیستان و بلوچستان، جنوب، شمال و همه را با لباس های همان ناحیه انجام می دهیم و این از خصوصیت منحصر به فرد گروه ما است که کار چند گروه را انجام می دهیم.
توکل در مورد افتخارات و فعالیت های این گروه تصریح کرد: ما نخستین و تنها گروهی هستیم که انواع آینه های اقوام را اجرا می نماییم نماینده ی هنری ایران در نمایشگاه گردشگری فیتور در سال ۲۰۱۸ مادرید اسپانیا که بزرگترین نمایشگاه گردشگری دنیا است یکی از مهمترین جاذبه های گردشگری هر کشوری رقص ها و آیین های آن کشور است که ما هم اجراکننده همین آیین ها و سنت ها در آن نمایشگاه بودیم که توجه خیلی از بازدیدکنندگان آن نمایشگاه را به خود جلب کردیم و زمینه ساز سفر آن ها به ایران شده ایم.
وی افزود: در جشنواره هنرهای فولکلوریک در اسپانیا نماینده ایران بودیم، در جشنواره پیوند اقوام در کرج اجرا داشتیم، در سال ۹۶ افتتاحیه المپیاد جهانی کامپیوتر در برج میلاد و در شهریور اختتامیه و افتتاحیه جشنواره ی ورزشی محلات را در مشهد اجرا کردیم.
این هنرمند اضافه کرد: در نوروزگاه ۹۶ و ۹۷ بیشترین فعالیت ها از آن ما بود افتتاحیه نوروزگاه های ایران در آرامگاه فردوسی روزگار مشترک ایران و افغانستان در مرز دوغارون اجرا کردیم برای نخستین بار پخش زنده در شبکه خراسان داشتیم رسانه ای که کمتر کسی باور می کرد این هنر به این شکل به صورت مستقیم پخش شود، در ماه آینده هم سازمان جهانی هنرهای فولکور فستیوالی در مالزی برگزار خواهد نمود که از ما دعوت به عمل آورده است و ما با افتخار در آنجا نماینده هنری ایران خواهیم بود.
وی اظهار داشت: بنده بعنوان سرپرست و تشکیل دهنده این گروه از کودکی علاقه و استعداد خاصی در این زمینه داشتم پدر من حمید توکل قهرمان کشتی جهان و خراسان بوده است.
این هنرمند افزود: آموزش ها را فرا گرفتم تشویق شدم مورد توجه قرار گرفتم و اعتماد به نفس من در این زمینه افزایش پیدا کرد و مشاهده کردم که علاوه بر زمینه ی خوب آموزش گرفتن می توانم خوب هم آموزش به دیگران حتی آنان که هیچ استعدادی در این زمینه ندارند هم موفق باشم.